Protein Bombası: Ispanaklı Peynirli Akordiyon Tavuk Nasıl Yapılır?

Ispanak, peynir ve tavuk ile bir ortaya gelince en lezzetli tanımlardan biri olup çıkıyor. Hazırsanı sofraya konulduğunda çabucak yenilecek olan bu yemeğimizin tanımına geçelim!

Ispanaklı Peynirli Akordiyon Tavuk nasıl yapılır?

Hazırlama mühleti: 10 dakika

Pişirme mühleti: 15 dakika

Pişirme derecesi: 180 derece

Malzemeler:

Tavuk için

  • 3 adet tavuk göğsü

  • Tuz

  • Karabiber

Sos için

  • 100 gram ıspanak

  • 100 gram kaşar peyniri

  • 100 gram eski kaşar

  • Tuz

  • Karabiber

  • Çeyrek tatlı kaşığı kırmızı biber

  • Çeyrek tatlı kaşığı kimyon

  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

1. Ispanakları doğrayın, peynirleri rendeleyin ve bütün gereçleri karıştırın.

2. Tavukların yanına chopstick koyun ve tam kesmeden kesikler atın. 

3. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

4. İçlerini harç ile doldurun ve yağlı kağıt serili Philips Airfryer XXL’ınızın haznesine yerleştirin.

5. 180 derecede 15 dakika boyunca pişirin.

Afiyet olsun!

Bu tanımın yapılışını adım adım izlemek isterseniz görüntümüze göz atabilirsiniz. ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir