![](https://ekonomikdiyet.com.tr/wp-content/uploads/2025/01/yillarca-bosa-ugrastik-salyalanan-kabaga-care-1-tane-katinca-tadindan-yenmiyor-1-8NQ1xfJe.jpg)
Kabak yemeği pişirirken salya yapmasını önlemek için kullanılan bir ayrıntı mevcut. Bu tedbiri aldığınızda kabak yemeği daha canlı ve lezzetli kalacak. İşte kimsenin bilmediği sistem.
![](https://ekonomikdiyet.com.tr/wp-content/uploads/2025/01/yillarca-bosa-ugrastik-salyalanan-kabaga-care-1-tane-katinca-tadindan-yenmiyor-2-SkrcYzi9.jpg)
Kabak yemeğinin daha lezzetli olmasını ve salyalanmamasını istiyorsanız, pişirme sırasında tencereye 1 tane küp şeker atın. Küp şeker, salyalanmayı önleyecektir. Ayrıyeten pişirdiğiniz sırada fazla karıştırmamaya itina gösterin. Karıştırdıkça salya salmasına yol açabilirsiniz.
![](https://ekonomikdiyet.com.tr/wp-content/uploads/2025/01/yillarca-bosa-ugrastik-salyalanan-kabaga-care-1-tane-katinca-tadindan-yenmiyor-3-v9lShDpf.jpg)
Malzemeler
– 5 adet orta uzunluk kabak
– 1 adet orta uzunluk kuru soğan
– 3 diş sarımsak
– 4 yemek kaşığı zeytinyağı
– 1 adet büyük uzunluk domates
– 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
– 2 yemek kaşığı pirinç
– 2 su bardağı sıcak su
– 1 çay kaşığı tuz
– 1 çay kaşığı karabiber
Servisi için:
– 1/2 demet dereotu
![](https://ekonomikdiyet.com.tr/wp-content/uploads/2025/01/yillarca-bosa-ugrastik-salyalanan-kabaga-care-1-tane-katinca-tadindan-yenmiyor-4-kDgUSLXu.jpg)
Kabak yemeği için 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencerede kızdırın ve üzerine 1 adet doğranmış soğan ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurmanız gerekiyor. Akabinde, 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçası ek edin.
![](https://ekonomikdiyet.com.tr/wp-content/uploads/2025/01/yillarca-bosa-ugrastik-salyalanan-kabaga-care-1-tane-katinca-tadindan-yenmiyor-5-NqdhjGrI.jpg)
1 adet büyük uzunluk soyulmuş ve doğranmış domatesleri tencereye dökün. Sonrasında 5 adet doğranmış orta uzunluk kabak, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişirin.
![](https://ekonomikdiyet.com.tr/wp-content/uploads/2025/01/yillarca-bosa-ugrastik-salyalanan-kabaga-care-1-tane-katinca-tadindan-yenmiyor-6-WJCTXjPC.jpg)
Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ek edip karıştırabilirsiniz. Kabak yemeğini sıcak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt yahut turşu yakışacaktır. Soğuduktan sonra salyalanmaması için